ولايت و حكومت شناسي











ولايت و حکومت شناسي



امروز ما مي توانيم خدا را بر تمسک به ولايت اميرالمومنين علي عليه السلام حمد کنيم.[1] .

اميدواريم که انشاءالله دلها... به نور ولاي اميرالمومنين علي عليه السلام روز به روز روشن تر شود.[2] .

راه انقلاب ما راه ولايت اميرالمومنين عليه السلام، راه حکومت علوي و راه اسلام بوده است.[3] .

راهي که اميرالمومنين علي عليه السلام پيموده، آن راهي است که امام و معلم و رهبر عظيم الشان اين انقلاب، آن را از علي عليه السلام درس گرفت و پيش پاي ما گذاشت.[4] .

در دستگاه اجرائي، زبان و بازو و راه و کار، بايد زبان و بازو و راه و سبک کار اميرالمومنين علي عليه السلام باشد.[5] .

اگر ولايت اسلامي باشد، زندگي زير سايه ي اميرالمومنين عليه السلام، براي همه حاصل خواهد شد. ولايت يعني حکومت الهي، که هيچ اثري از خودپرستي، سلطنت و اقتدار خودخواهانه در آن وجود ندارد. اگر وجود پيدا کرد، ولايت نيست. ولايت يعني حکومتي که در آن در عين وجود اقتدار،

[صفحه 55]

در حين وجود عزت يک حاکم و جزم و عزم و تصميم قاطع يک حاکم، هيچ نشانه اي از استبداد و خودخواهي و خودرايي و زياده طلبي و براي خودطلبي و اينها نيست. اين، آن نشانه ي اصلي براي اين حکومت است. فرق بين حکومت الهي و غير الهي، اين است که در ضمانتهاي الهي، ضمانت دروني است.

اگر کسي که متصدي مقامي است، شرائط آن را نداشت، به خودي خود اين پيوند از او خلع مي شود. اين امر خيلي مهمي است. بناي ولايت الهي، به هضم شدن در امر و نهي پروردگار است. درست نقطه ي مقابل سلاطين مادي و حکومت هاي بشري.

در حکومتهاي بشري، انچه که از به خود بستن و نشان دادن مظاهر اقتدار و سلطنت و سلطه و زورگوئي و براي خود خواستن و غير خود را نفي کردن هست، نقطه ي مقابل در حکومت الهي است، مظهر آن هم اميرالمومنين علي عليه السلام است.

[صفحه 56]


صفحه 55، 56.








  1. حديث ولايت/ ج 6. ص 198.
  2. حديث ولايت/ ج 9. ص 186.
  3. حديث ولايت:/ ج 6. ص 200.
  4. حديث ولايت/ ج 6. ص 200.
  5. حديث ولايت/ ج 6. ص 200.