كيفر ضد انقلاب











کيفر ضد انقلاب



سه گونه مخالفت بسيار خطرناک است و چه بسا مرتکب آن را با کيفر اعدام روبرو مي‏کند:

شورش...

فرار از جبهه...

خيانت...

در همه‏ي جنبش‏هاي انقلابي اين گونه مخالفت‏ها از جرمهاي بزرگ شمرده مي‏شود که سزاي آن اعدام است.

امام علي (ع) درباره فراريان از ميدان کارزار مي‏گويد:

و ليعلم المنهزم انه مسخط ربه، و موبق نفسه، و ان في الفرار موجده الله عليه، و الذل اللازم، و العار الباقي، و اعتصار الفي من يده...

«و فراري بداند که خشم پروردگار را بر مي‏انگيزد و خود را به تباهي مي‏کشد. فرار مايه‏ي قهر پروردگار، و ذلت حتمي و ننگ ابدي است. از حق و روزي انسان مي‏کاهد و زندگي را به کامش تلخ مي‏کند. عمر فراري کوتاه است و خداوند از او ناخشنود. مرگ آدمي پيش از نزول اين بلاها رواست و از الفت بدين عقوبتها و تحمل اين مصيبت‏ها آسان‏تر است.»[1].

و همچنين مي‏فرمايد:

[صفحه 133]

اما بعد... فانه من ترک الجهاد في الله، و اذهن في امره، کان علي شفاهلکه، الا ان يتدارکه الله، فاتقوا الله و قاتلوا من صاد الله و...

«اما بعد... آنکه از جهاد در راه خدا روي گرداند و در امر او سستي ورزد خود را بر پرتگاه هلاکت افکنده است، که جز خداوند کسي ياراي نجات او را ندارد. بهر خدا پرهيزکاري پيشه کنيد، و با آنکه خدا را مي‏آزارد و بر آن است تا فروغ ايزدي را خاموش کند، پيکار نمائيد.

با نابکاران گمراه برزميد چه آنان نه قرآن خوانند و نه فقيهان دين، نه علماي تفسيرند و نه اهل چنين کارهاي بزرگي. و اگر بر شما حاکم شوند با شما چون قيصر و کسري رفتار خواهند کرد.»[2].


صفحه 133.








  1. مستدرک نهج‏البلاغه، ص 60.
  2. تاريخ طبري: جلد ششم، ص 45.