مستضعفين: آتش افروزان جنگهاي...











مستضعفين: آتش‏افروزان جنگهاي رهائي‏بخش



مجاهدان راه خدا از کدام طبقات اجتماعي بر مي‏خيزند؟ از بازرگانان؟ از ثروتمندان؟ از توانگران و مقامات ذي نفوذ؟ و يا از...

[صفحه 69]

در جنگهاي معمولي که ملت در برابر دشمن خارجي قرار گيرد، فرزندان اقشار بالاي جامعه در نبرد، گاهي فعالانه شرکت مي‏کنند. زيرا در چنين جنگهائي سرنوشت آنان نيز رقم زده مي‏شود و منافعشان ايجاب مي‏کند که از خود دفاع کنند يا بر دشمن هجوم برند.

اما در نبردهاي رهائي بخش... و در پيکارهائي که ملت با زورگويان و جلادان مي رزمد، فرودستان و زحمتکشاني که به فقيرترين اقشار تعلق دارند، وارد کارزار مي‏شوند و جنگ را پيش مي‏برند... زيرا اين افراد از وجدان زنده و بيداري برخوردارند و امتيازات و رفاه مادي وجدان انساني آنان را هنوز تباه نکرده است.

امام علي (ع) با اشاره به نبردهائي که در بصره و پيرامون آن ميان زورمندان و انقلابيون در گرفته است چنين مي‏فرمايد:

فتن کقطع الليل المظلم، لا تقوم لها قائمه، و لا ترد لها رايه، تائيکم مزمومه مرحوله: يحفزها فائدها، وي جهدها راکبها، اهلها قوم شديد کلبهم، قليل سلبهم، يجاهد هم في الله قوم اذله عند المتکبرين، في الارض مجهولون، و في السماء معروفون، فويل لک يا بصره عند ذلک من جيش من نقم الله لا رهج له و لا حس، و سيبتلي اهلک بالموت الاحمر، و الجوع الاغبر.

«فتنه‏هايي چونان پاره‏هاي شب تيره که هيچ سواري در برابرشان تاب نمي‏آورد، و پرچمهايشان پيوسته افراشته است، به سوي شما روي مي‏آورند، به سان شتر مهار شده و باربر پشت، که ساربانش به خشم پيش مي‏راند و سوارش آن را مي‏تازد. فتنه‏گران بسيار آزار مي‏رسانند و اندک غارت مي‏کنند (تنها هدفشان سيطره‏جوئي است). کساني به جهاد با آن

[صفحه 70]

گردنکشان بر مي‏خيزند که خوارشان مي‏دارند، در زمين بي‏نام و نشانند و در آسمان پرآوازه (در اين جهان ظاهرا بي‏مقدارند اما در نزد خدا مقامي والا دارند).

واي بر تو اي بصره، آنگاه که لشگري از عقاب الهي بر تو بتازد! بي‏هيچ غبار و غوغايي! پس آنگاه مردمانت به مرگ سرخ و خشکسالي دچار مي‏آيند.»[1].


صفحه 69، 70.








  1. نهج‏البلاغه، خطبه‏ي 101.