دنيا چه بدي دارد؟











دنيا چه بدي دارد؟



پيشوايان مذهبي ما هميشه خير و صلاح جامعه را در نظر گرفته و براي راهنمائي افراد مطالبي فرموده‏اند، اين ما هستيم که بايد در اطراف گفته‏هاي آنان تامل و منظور اصلي آنان را درک کنيم و هيچوقت سطحي و بدون مطالعه‏ي عميق، چيزي از زبان آنها نسازيم و راه راستي که به ما نشان داده و ما را در آن وارد کرده‏اند گم نکنيم.

در کلمات علي عليه‏السلام و ساير رهبران ديني از بدي و نکوهش دنيا مطالبي ديده مي‏شود. بعضي از مردم که پي به حقيقت نبرده‏اند از آن مطالب سوءاستفاده کرده و از مسيري که خواست پيشوايان بوده است منحرف مي‏شوند. بعضي ديگر ميان نفي و اثبات متحير مانده و نمي‏دانند در مقام عمل چه راهي را بايد در پيش گيرند. و بعضي جدا با مطالب نامبرده مخالفت کرده و آنها را انکار مي‏کنند.

علي عليه‏السلام در اين سخن موضوع را روشن کرده و حقيقت مطلب را براي همه فاش مي‏کند.

[صفحه 108]

علي عليه‏السلام فرمود:

ان الدنيا دار صدق لمن صدقها، و دار عافيه لمن فهم عنها، و دار غني لمن تزود منها، و دار موعظه لمن اتعظ بها. مسجد احباء الله و مصلي ملائکه الله و مهبط وحي الله، و متجر اولياء الله. اکتسبوا فيها الرحمه و ربحوا فيها الجنه.

دنيا براي کسي که به راستي آن را بشناسد سراي راستي و درستي است، و براي کسي که حقيقت و ماهيت دنيا را بفهمد، خانه سلامتي است. و براي کسي که توشه‏ي جهان آينده را از آن بردارد، سراي بي‏نيازي است، و براي کسي که از آن پند گيرد، محل موعظه است. دنيا جاي عبادت دوستان خدا، دعا کردن ملائکه و فرود آمدن وحي است. دنيا محل تجارت کردن دوستان خداست که در دنيا (به وسيله کارهاي نيک و پرستش حق) رحمت خدا را به دست آورده و بهشت را سود مي‏برند.

[صفحه 109]


صفحه 108، 109.