رهبانيت و انزوا، ممنوع











رهبانيت و انزوا، ممنوع



آنها که معمولا از جامعه اسلامي و حوزه زيباي «وحدت اسلامي» جدا شده و در دام گروهگرائي‏ها سقوط مي‏کنند، تحمل «قاطعيت حق» و «محدوديت عدالت» را ندارند، و تبعيت از نظامي را که خودشان دستي در آن نداشته باشند، روا نمي‏دارند و خلاصه طالب «خودمختاري» و گرفتار «عقده جاه‏طلبي» هستند و دوست دارند که در محدوديت نباشند.

امام عليه‏السلام در اين مورد مي‏فرمايد: اگر خودمختاري و خودمحوري حاکم گردد دين خدا تباه گرديده و چنين افرادي آيين الهي را دستخوش سستي و تزلزل قرار خواهند داد، پس به هوش باشيد که عضويت در جامعه اسلامي با همه محدوديت‏ها و تبعيت‏ها، از گروهگرايي

[صفحه 102]

و جدا شدن از توده امت و خودمختاري، بهتر است. زيرا گروهگرايي و بريدن از جامعه باطل است و باطل هر چه هم زيبا و شيرين باشد نمي‏تواند با «حق» پهلو بزند هر چه هم حق در ذائقه‏يي تلخ و ناگوار آيد، همانگونه که بيمار از داروي شفابخش، ولي ظاهرا تلخ نبايد ناراحت و گريزان باشد.

نگاه کنيد به کلام والا و بلند امير بيان علي عليه‏السلام:

«و الزموا السواد الاعظم فان يدالله مع الجماعه»[1].

همواره با جماعت مسلمين باشيد و تکرو و گروه‏گرا نباشيد زيرا دست خدا (قدرت تمشيت الهي) با جامعه و امت است.

در اين درس درصدد بحث و بررسي ارتباط خداپرستي با زندگي اجتماعي هستيم ببينيم آيا جامعه ايده‏آل انساني بدون خداپرستي ممکن است؟ البته به عقيده ما ممکن نيست زيرا جامعه ايده‏آل انساني يا جامعه برين ويژگيهايي دارد که بدون اعتقاد به آفريدگار هستي و پرستش او تحقق نخواهد يافت، پس بهتر آنست که اين ويژگيها را مرور کنيم.

[صفحه 103]


صفحه 102، 103.








  1. نهج‏البلاغه: خطبه 127.