علي پرده ها را بالا مي زند











علي پرده‏ها را بالا مي‏زند



در مرحله‏ي بعد امام عليه‏السلام روشن‏تر از پيش مقام علمي خود را که از منبع علوم نبوي بهره گرفته صريح و بي‏پرده بيان مي‏فرمايد، حضرت در اين خطبه زمينه‏ي تربيتي و رشد الهي و ملکوتي خود را در دامن وحي به تفصيل توضيح مي‏دهد و ريشه‏ي ارتباطات روحي و معنوي خود را با مقام رسالت عظمي بسان تابلويي گويا در معرض ديد همگان قرار مي‏دهد تا مه‏ي عمق مطلب و ارتباط علمي مقام ولايت را به تماشا بنشينند:

«شما موقعيت مرا با پيامبر مي‏دانيد که چه وابستگي نزديک و جايگه ويژه‏يي داشتم».[1].

«آن بزرگوار مرا از همان شيرخوارگي به دامن مي‏گرفت و به سينه مي‏چسباند و در بستر خويش پناه مي‏داد و بدنش را به بدنم مي‏ساييد و بوي دلاويزش را در مشام جانم مي‏ريخت، لقمه را مي جويد و آنگاه به دهان من مي‏نهاد». و از سوي من نه دروغي در گفتار ديد و نه خطائي در کردار و خداوند از همان اوان شيرخوارگي، ( درود خدا بر او و بر خاندان وي) سترگ‏ترين فرشتگان خويش را بر وي گمارده بود تا شب و روز او را به راه فضيلت‏ها و نيکي‏هاي اخلاقي جهان رهنمون باشند.

من نيز از او پيروي مي‏کردم، درست مانند نوباوه‏يي که پابپاي مادر ره مي‏سپارد و او هر روز از خصلت خويش نشاني را چون پرچمي برمي‏افراخت و به من فرمان مي‏داد که از آن پيروي کنم.

نور وحي و رسالت را مي‏ديدم و بوي پيمبر را مي‏شنيدم، آن حضرت به من مي‏فرمود:

«آنچه را من مي‏شنوم، تو نيز مي‏شنوي و آنچه را من مي‏بينم، تو نيز مي‏بيني، جز اينکه تو پيامبر نيستي بلکه وزيري، خير بر تو باد!».

و عالي‏ترين و مهمترين اوج مقام علمي آن حضرت جمله‏ي زير است:

[صفحه 295]

«فاسالوني قبل ان تفقدوني» «پيش از آنکه مرا از دست بدهيد از من پرسش کنيد، سوگند به آن کس که جانم در دست قدرت اوست از هر چيز که بپرسيد از امروز تا فرداي قيامت و از هر گروهي که صد نفرشان راه يافته و صد نفرشان گم گشته باشند، شما را به فريادگر و فرمانده و راننده و فرودگاه و بارانداز آن و کشته‏شدگان و مردگانشان خبر مي‏دهم...».[2].


صفحه 295.








  1. و قد علمتم موضعي من رسول‏الله (ص) بالقرابه القريبه و المنزله الخصيصه. (نهج‏البلاغه، خطبه‏ي 192).
  2. نهج‏البلاغه، خطبه‏ي 93 و 189.