ضرورت شناخت امامت











ضرورت شناخت امامت



مسئله‏ي امامت و بحث در اطراف آن، علاوه بر جنبه‏ي فکري و اعتقادي، امروزه نقش اساسي و زيربنائي در اداره جامعه و گردش کارهاي اجتماعي سياسي دارد.

به همت و رهبري اسطوره‏ي بزرگ تاريخ و ابرمرد شگفت قرن حضرت امام خميني قدس سره و ايثار و فداکاري شهداي پاکنهاد و مومن، حق و عدل پس از قرنها غربت و مظلوميت بحمدالله در جايگاه خود قرار گرفت و براي اولين بار پس از صدر اسلام، حکومت اسلامي در ايران تشکيل گرديد.

بديهي است حکومت اسلامي تنها لفظ و تشريفات نيست بلکه حقيقتي است که مي‏بايست منشا و مبدا تشکيلات و مقرراتي گردد که جامعه‏ي اسلامي از نظر صورت و سيرت تحول دگرگوني اساسي پيدا کرده و روند کارها و زمينه حرکتها به سوي حق و عدل باشد. يعني اداره کشور از ديد قانونگزاري و اجراي عدالت و تعليم و تربيت بايد از افق اعلاي فرهنگ اسلامي هدايت شود، نه هيچ فکر و تشکيلات ديگر.

با توجه به دوران حکومت ظاهري اميرالمومنين عليه‏السلام و صدور خطبه‏ها و بخشنامه‏ها از مقام ولايت علوي، نهج‏البلاغه که حاوي بخشي از آنهاست امتياز خاصي نسبت به ساير متون اسلامي دارد و امروزه بحمدالله راهنما و راهگشاي مسئولان جامعه‏ي اسلامي خواهد بود.

[صفحه 264]

امام عليه‏السلام با بيانات گوناگون و ترسيم چهره واقعي رخدادها، همچون نقاشي چيره‏دست، حقايق و نکات مهم اجتماعي را در صحنه تاريخ به نمايش گزارده و مقام امامت و نقش آن را در نشيب و فراز زندگي سياسي اجتماعي معرفي کرده‏اند.

نهج‏البلاغه که مجموعه‏يي از اين فرهنگ والا و نکات مملکتداري است و شخصي چون علي (ع) آن امام معصوم که در راس تشکيلات کشور قرار داشته مبين اين حقايق مي‏باشد الگوي کامل کارگزاران حکومت اسلامي است.

امامت در اسلام، آميزه‏يي از هدايت معنوي، سياسي و علمي است که نمونه کامل آن خود رسول‏الله (ص) مي‏باشد و ما به خواست خداوند متعال در اين درس گوشه‏هايي از اين مطلب را خواهيم شکافت.

نياز به اين بحث

ما به بحث امامت از ديدگاههاي مختلف شديدا نيازمنديم:

1- از نظر زيربناي فکري و اعتقادي.

2- در رابطه با تنظيم تشکيلات سياسي اجتماعي و ايجاد ارتباطات و ضوابط در اداهر کشور.

3- از ديدگاه وضع و اصلاح قانون.

4- از نظر رهبري معنوي و عرفاني.

[صفحه 265]


صفحه 264، 265.