سرسختي و مقاومت











سرسختي و مقاومت‏



انبياء و رسولان الهي اين راهبران برحق بشريت که در پرتو وحي و با آگاهي از غيب، حقائق جهان هستي و اسرار عالم آفرينش را مي‏دانستند، به انذار مردم پرداخته و از عواقب گناه، فساد و تباهي هشدار داده‏اند.

و نيز آنان نويددهنده و بشارت ده بوده و بندگان صالح خدا را از نعمتهاي جاويد بهشتي و از نتائج کارهاي پسنديده مطلع ساخته‏اند. که انبياء با چشم بصيرت و ديده‏ي دل پشت پرده را مي‏ديدند و لذا در

[صفحه 251]

مسئوليت خطير رسالت قاطع و استوار بوده و از خود مقاومت و سرسختي نشان مي‏دادند و در اين باره، هيچ فرق نمي‏کرده که مردمان زيادي در اطراف آنان گرد آمده باشند يا اندک.

اميرالمومنين علي عليه‏السلام در بيان اين ويژگي انبياء چنين فرمود:

... رسل لا تقصر بهم قله عددهم و لا کثره المکذبين لهم[1].

ترجمه: خداوند، بندگانش را از نعمت انبياء محروم نساخت، رسولاني که نه کمي پيروان و يارانشان و نه فراواني دشمنان و تکذيب‏کنندگان موجب قصور و کوتاهي آنان از انجام مسئوليت خطير رسالت نمي‏باشد.

رسول اکرم طي بيست و سه سال رسالت خويش، به ويژه در مکه سختي‏ها و تلخي‏ها ديد ولي همچنان مقاومت مي‏فرمود و هرگز در مقصد مقدس خويش سست نگرديد و آنگاه که قريش به عمويش ابوطالب فشار آوردند که پيامبر از دعوت توحيدي‏اش دست بکشد خطاب به وي فرمود: اي عمو! به خدا سوگند اگر خورشيد را در دست راست من و ماه را در دست چپم، قرار دهند که دست از رسالت و دعوت بکشم نخواهم کرد.[2].


صفحه 251.








  1. نهج‏البلاغه خطبه يکم.
  2. سيره‏ي ابن هشام ج 1 ص 266.