در خانواده رهبانيت بدعت است











در خانواده رهبانيت بدعت است‏



ذيلا به پاره‏اي از احاديث معتبر مربوط اشاره مي‏گردد

1- فردي به خانه زنان پيامبر (ص) رفته از عبادت مورد نظر رسول اکرم (ص) سؤال کرد، هر کس چيزي مي‏گفت، قلقله افتاده بود... بالاخره حضرتش وارد شده فرمودند «انتم القوم الذين قلتم کذا و کذا؟ اما و الله اني لا خشاکم له، و اتقاکم له، لکني اصوم و افطر، و اصلي وارقد، اتزوج النساء، فمن رغب عن سنتي فليس مني» (از انس بن مالک). اشاره بر اينکه شما بوديد که گفتيد عبادت فقط انجام يکي از امور مذکور است از خدا مي‏ترسم که چنين گفتيد، از خداوند طلب مغفرت کنيد. اما روش من (رسول‏الله) اين است روزه گرفته و افطار مي‏کنم. نماز بجا مي‏آورم، با زنانم نيز تزويج مي‏کنم و هر کس از روش من پيروي نکند مسلمان نمي باشد.

2- يکي از راويان مي‏گويد زن عثمان بن مظعون با قيافه نامطلوبي به خانه زنان رسول اکرم (ص) رفته بود که از او سؤال شد شوهر تو که از همه شوهران قريش متمول‏تر است، اين چه قيافه‏ايست به خود گرفته‏اي؟ زن عثمان گفت ما کاري نداريم جز اينکه روزها روزه بگيريم، شبها به نماز بايستيم، حضرت رسول اکرم (ص) به اين مذاکرات گوش داده هنگام ملاقات عثمان فرمودند: آيا تو از ما تبعيت نمي‏کني عرض کرد پدر و مادرم بقربانت چه شده است؟ حضرت فرمود آيا فقط روزه مي‏گيري و نماز مي‏خواني در حاليکه اهل خانه‏ات هم حقي دارند. جسم تو نيز نيازهائي دارد، روزه افطار، تأمين و رشد جسماني هم همراه و توام است. عثمان گفت از اين پس زن خود را همچون عروس عطرآگين و منظم مي‏سازم و اينچنين هم شد، اين است که مشهور شده ما هم مثل ديگر مردم زندگي مي‏کنيم (روايت از الطيراني، ابوبعلي).

3- الطيراني روايت کرده است از ابي‏امامه که حضرت رسول اکرم (ص) فرمود «اني انما بعثت بالحنيفيه السمحة ولم ابعث بالرهبانيه البدعه» من براي آوردن دين حنيف آساني برانگيخته شده‏ام نه براي کناره‏گيري و گوشه‏گيري بلکه دين من در متن زندگي فردي و اجتماعي مردم و اجتماعي مردم است.