نقد اين سخن











نقد اين سخن‏



الف: براستي اگر منصفانه قضاوت کنيم مي‏توانيم بپذيريم که عايشه ام‏المؤمنين بخاطر شک و شبهه‏اي که در مسأله داشت دست به اين اقدام زد؟! زيرا عايشه سالين دراز در کنار رسول خدا (ص) و در خانه او و به عنوان همسر او زندگي کرده است و با فرهنگ و مفاهيم ديني کاملا آشنا بوده است تا جايي که عده‏اي او را در فقه و شعر و پزشکي يگانه عصر خود پنداشتند؟![1] و عمر رضا کحاله 120 صفحه از کتاب خود را به اختصاص داده است[2] او گذشته از آنکه با دين آشنا بود امام علي (ع) را هم خوب مي‏شناخت زيرا نسبت خانوادگي امام علي (ع) با پيامبر (ص) و موقعيت امام علي (ع) نزد پيامبر (ص) ايجاب مي‏کرد که او امام علي (ع) را خوب بشناسد بنابراين با توجه به شناختي که ما از عايشه داريم نمي‏توان پذيرفت که او مساءله را نمي‏دانست.

ب: خود اسکافي در همين کتاب موضع‏گيري بعضي از اصحابه را به نقد مي‏کشد و مي‏گويد شما که حديث علي مع الحق و الحق مع علي (ع) را از پيامبر شنيده بوديد چگونه قابل قبول است که بگوييم نمي‏دانستيد؟ (حال بايد به اسکافي گفت از شما چگونه قابل قبول است که بگوييد نمي‏دانستند و شبهه داشتند؟!)

ج: چگونه مي‏توان پذيرفت که اين گروه و الگو بودن آنان براي ديگران که با همين توجيه نيز عده زيادي در اين نبردها شرکت مي‏کردند ما نمي‏توانيم نقش آنان را در گمراه کردن مردم و تضعيف حکومت ديني ناديده بگيريم و آنان را تبرئه کنيم.









  1. الاسيعات، به نقل از زندگي علي (ع) از زبان علي.
  2. اعدام النساء عمر رضا کحاله.