رمز عصمت در حال نسيان











رمز عصمت در حال نسيان



گفته شد که ميدان عصمت معصومين عليهم‏السلام از دو جهت وسيع‏تر از مردمان عادي و انسانهاي معمولي است: نخست از اين جهت که معصومين عليهم‏السلام نسبت به تمام اعمال عصمت دارند، دوم از اين لحاظ که آنها در حال نسيان و فراموشي هم مرتکب خلاف مقررات الهي نمي‏شوند. ممکن است بگويند: رمز عصمت در حال نسيان چيست؟ به عبارت ديگر چه اشکالي دارد که معصومين عليه‏السلام در حال نسيان مرتکب گناه بشوند و بر خلاف مقررات الهي عمل نمايند؟ مگر نه اين است که آلودگي و گناه در حال نسيان، لغزش و اشتباه محسوب نمي‏شود و خداوند نسبت به اعمال در حال نسيان بازخواستي نخواهد کرد؟ مي‏دانيم که انبياء و نظامات انبيايي در عين حال که به تعبير قرآن «بشير و نذير» هستند، رهبري جامعه نيز به عهده‏ي آنهاست. اگر رهبري جامعه اشتباها و در حال نسيان و غفلت، لغزشي از خود نشان بدهد، گر چه گناه نيست اما در ديدگاه مردم از موقعيتش کاسته مي‏شود و پايگاه مردميش به سستي مي‏گرايد.

انبياء و نظامات انبيايي که رهبري جوامع انساني را در طول تاريخ و در پهنه‏ي زمين به عهده دارند، اگر لغزشي هر چند در حال خطا و نسيان از خود نشان

[صفحه 90]

بدهند، قهرا از موقعيتشان کاسته مي‏شود و در رهبريشان تزلزل و سستي پديد مي‏آيد. اين است که مي‏گوييم انبياء و نظامات انبيايي و ائمه‏ي معصومين عليهم‏السلام در همه‏ي حالات (عمد و خطا) عصمت دارند و مرتکب خطا و لغزش نمي‏شوند.


صفحه 90.