اهتمام به امور عوامل اجرائي نظام











اهتمام به امور عوامل اجرائي نظام



امور اجرايي دولت اسلامي، به عهده‏ي کارگزاران و عوامل دولتي است. اين گونه افراد مستقيما با مردم در تماس‏اند و مردم در امور رززمره‏ي خويش، خواه و ناخواه با آنان در ارتباطند. از سوي ديگر اموال مردم، دارايي‏هاي مملکت و عوارض پرداخت شده‏ي مردم در دست عوامل اجرايي است. بنابراين براي حسن انجام کار عوامل اجرايي، امام علي (ع) توصيه‏هايي را به زمامدار ورهبر دولت اسلامي ارائه فرموده است.

از جمله راهنمايي‏هاي امام (ع)، رسيدگي به امور رفاهي- مالي- کارگزاران و عوامل اجرايي دولت اسلامي است و عدم تامين مالي آنها، عوارضي همچون دست اندازي به

[صفحه 29]

اموال مردم، تخطي از انجام وظايف و خيانت در امانت وارتشا و رشوه‏خواري را به دنبال دارد. بنابراين براي حسن انجام کار عوامل اجرايي، امام علي (ع) توصيه‏هايي را به زمامدار و رهبر دولت اسلامي ارائه فرموده است.

ثم اسبع عليهم الارزاق، فان ذلک قوه لهم علي استصلاح انفسهم، و غني لهم عن تناول ما تحت ايديهم، و حجه عليهم ان خالفوا امرک اتو ثلموا امانتک.[1].

(پس به امور عوامل و کارگزاران خود بسيار اهتمام ورز. چه اينکه افزايش مقرري آنها موجب مي‏شود تا در اصلاح امور خود نيرو يابند و از حيف و ميل و چنگ اندازي بر اموال- دولتي- خودداري ورزند تا در صورت سرپيچي از فرامين و دستوراتت و خيانتا در امانت حجتي بر آنان باشد.)



صفحه 29.





  1. نهج‏البلاغه نامه‏ي 53.