اداره ي سپاه اسلام و تعيين فرمانده اي شايسته











اداره‏ي سپاه اسلام و تعيين فرمانده‏اي شايسته



ترديدي نيست که حفظ نظام اسلايم و تداوم بقاي دولت اسلامي در گرو ايجاد سپاه و ارتشي مستحکم، مجرب، ورزيده و هميشه هوشيار و آماده است، تا از مرزهاي دولت اسلامي محافظت و در برابر هجوم بيگانان چون سدي مقاوم و استوار جلوگيري نمايد. وجود سپاهي نيرومند دشمنان اسلام را مايوس، امنيت داخلي را تضمين و قلوب مسلمين

[صفحه 23]

را به سرافرازي دولت اسلامي اميدوار مي‏نمايد. استحکام چنين سپاه و ارتشي، منوط به گزينش فرماندهي است که علاوه بر تقوا و پاکي نفس، داراي شرايطي به شرح ذيل باشد.

الف) خيرخواه نظام اسلامي ورهبري آن باشد،

ب) پاکدامن و خوشنام باشد،

ج) صبور و بردبار باشد،

د) عذر پذير و دير خشم باشد،

ه) دوستدار محرومين و ناتوانان باشد،

و) دشمن مستکبران و زورگويان باشد،

ز) در برابر سختي‏ها مصايب دلير و استوار باشد،

ح) در اداره‏ي سپاه اسلام ناتوان نباشد،

ط) داراي حسن سابقه و شرافت و نجابت خانوادگي باشد،

ي) دلير و رزم آور و بخشنده و جوانمرد باشد.

فول من جنودک انصحهم في نفسک لله و لرسوله و لامامک، و انقاهم جيبا، و افضلهم حلما، ممن يبطي عن الغضب و يستريح الي العذر، و يراف بالضعفاء، و ينبو علي الاقوياء، و ممن لا يثيره العنف، و لا يقعد به الضعف! ثم الصق بذوي المروءات الاحساب، و اهل البيوتات الصالحه، و السوابق الحسنه. ثم اهل النجده و الشجاعه و السخاء و السماحه، فانهم جماع من الکرم و شعب من العرف[1].

(پس از ميان سپاهيان خود فردي را- به عنوان فرمانده- برگزين که براي خدا و رسول او و امام تو از همه خيرخواه‏تر بوده و ازهمه پاک دامن‏تر و صبورتر باشد. دير به خشم آيد و در پذيرش عذر، پيش قدم باشد. بر ناتوانان رئوف و با قدرتمندان ستيزه جو باشد. کسي که شدت مصايب او را به هيجان نياورده و

[صفحه 24]

ناتواني او را از پاي درنياورد. پس پي جوي آناني که در زمره‏ي دلاورانند و دليري و بخشندگي و فتوت از صفات آنان است، که اينها بزرگواري و حسنات را در خود فراهم کرده‏اند.)



صفحه 23، 24.





  1. نهج‏البلاغه نامه‏ي 53.